Velika zlatna medalja za Jaffu

25. 04. 2008.

Jaffini proizvodi, omiljeni u celom regionu, već godinama su sinonim kvaliteta. Još jedna potvrda tradicije kvaliteta duže od trideset godina su nova priznanja koja je fabrika biskvita Jaffa Crvenka dobila na ocenjivanju kvaliteta konditorskih proizvoda u sklopu predstojećeg 75. MeÄ‘unarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.
Veliku zlatnu medalju osvojili su Jaffin legendarni Munchmallow, potrošačima omiljeno ÄŒajno pecivo, Nugatta lešnik krem, Nugatta mešavina mlečnog i lešnik krema, ali i jedan novi proizvod - Jaffolitanke. Naime, na ovogodišnjem  "majskom sajmu" Jaffa će predstaviti potpuno novu katgoriju proizvoda: napolitanke. Koliko će novi proizvodi biti omiljeni govori i činjenica da su već na prvom ocenjivanju Jaffolitanke, nagraÄ‘ene velikom zlatnom medaljom.
Za tri četvrt veka postojanja MeÄ‘unarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu izrastao je u najveću sajamsku priredbu u jugoistočnoj Evropi. Okuplja sve koji nešto znače ili traže u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, stočarstvu i privrednim granama koje proističu iz agrara ili su vezane za agrar. Ove godine predstaviće se više od 2.000 izlagača, od kojih je četrdeset odsto iz inostranstva, a predstavljaju proizvode iz više od 60 zemalja.