Održana press konferencija

15. 08. 2007.

Jaffa AD Crvenka održala je danas u Beogradu press konferenciju na kojoj je dala zvaničan stav povodom vesti da je u petak 13.7.2007. proizvod Munchmallow Classic povučen iz prodaje u Sloveniji pod pretpostavkom da sadrži bakterije salmonele. Reč je o jednoj paleti ovog popularnog proizvoda fabrike Jaffa AD Crvenka, u pakovanju od 105g, sa rokom upotrebe do 2. januara 2008.

Novinarima su se obratile Milica Ličina, PR Kappastar-a, poslovne grupe čija je članica i fabrika Jaffa AD Crvenka, Jelena Jurić, direktorka proizvodnje, i Jelena Milošević, direktorka kvaliteta fabrike Jaffa AD Crvenka.

Na konferenciji je istaknuto da Jaffa AD Crvenka ima poslovnu tradiciju dužu od 30 godina, izvozi u Bosnu i Hercegovinu, Hravtsku, Sloveniju, Makedoniju, MaÄ‘arsku, SAD, Australiju, Kanadu, Švedsku, Austriju, Italiju, Nemačku i Švajcarsku, te da se svih ovih decenija, ni na jednom od Jaffinih tržišta nikada se nije postavljalo pitanje ispravnosti proizvoda. O tome svedoči konstantan rast izvoza, posebno u zemlje bivše Jugoslavije. Predstavnice fabrike naglasile su da su sve faze procesa proizvodnje svih proizvoda detaljno razraÄ‘ene, strogo kontrolisane i nadgledane od strane službe kontrole kvaliteta tako da ne postoji mogućnost da bilo kakva spoljna supstanca dospe u proizvod i ugrozi njegov kvalitet. Tome doprinose i kontinuirane redovne kontrole republičkih nadležnih institucija. Dosadašnjim pregledom uzoraka nije naÄ‘ena salmonela, ni u proizvodu ni u sirovinama. Uzorci svakodnevne proizvodnje svih Jaffinih proizvoda za šest meseci unazad čuvaju se u prostoriji pod kontrolisanim uslovima. Uzorci sporne pošiljke proizvoda Munchmellow su odmah poslati i u nadležnu ekspertsku laboratoriju na superanalizu čiji rezultati se očekuju u četvrtak, 19. jula.