Blue book closed Blue book closed

igre za djecu

Kada crtaći pribor izgubi svoju svrhu, te se izmiješaju sve boje plastelina – to svemir poručuje kako je pravo vrijeme za igru!

Pred vama se nalazi Mala plava knjiga – najmaštovitija zbirka igara za djecu koje možete organizirati kod kuće. Naš je savjet da se stvarno igrate, bez pretvaranja!

Neka se i tata proba provući kroz sobni safari, a mama žmirećki baci leteći kolutić. Ako se tata zaglavi, tu je miš za raspetljavanje lijeve noge.

 

Blue book open Blue book open

karnevalić

Kako da se u kući u isto vrijeme nađu vila, superheroj i strašni vuk? Tako što ćeš zamoliti mamu da svima oslika lica dok ti izabereš kostime.

Sve je spremno za karnevalić u kući!

 

*

Pusti muziku i neka ples počne! Zamoli mamu da razapne traku između dvije stolice, za limbo dance!

Blue book open Blue book open

maštaonica

Kako možeš napraviti svoju maštaonicu? Zamoli tatu da prevrne stol na stranu, a mamu da prekrije stol s dvije šarene plahte.
Ti donesi što više šarenih jastučića i svoje omiljene igračke, i stavi papirnati znak na ulazu u svoju maštaonicu.

 

Sanjarenje može početi.

 

*

Organizaj pričaonicu tako što ćeš okupiti ukućane, izabrati omiljenu bajku i zamoliti ih da svatko pročita jedan dio naglas. Ne zaboravi ih sve zamoliti da glume, neka tata glumi čarobnjaka, a mama vilu!

Blue book open Blue book open

kula-gric

Koliko kockica mogu podnijeti tvoji zubi? Pronađi drvenu lopaticu ili što ravniju žličicu koju možeš zagristi. Prethodno, naravno, dobro operi ovaj predmet. Pripremi sa strane nekoliko običnih kockica za igranje jamba ili kockica slične veličine koje pronađeš među svojim igračkama. Kada zagrizeš lopaticu, polako kreni slagati kockicu na kockicu.

 

Probaj napraviti što veću kulu! Pazi, u nekom trenutku će postati teža, a možda se malo i zatrese!

 

*

Kada uspiješ složiti sve kockice, izazovi tatu da on napravi isto i natječi se s njim tko će brže i spretnije složiti kockice u kulu. Onda probajte napraviti 3 čučnja tako da se kula ne sruši!

Blue book open Blue book open

potraga za blagom

Prati mapu i ove zagonetke i pronađi skriveno blago:

 1. Krećemo od kuhinje! U prvoj poruci piše: “Imam četiri noge, ali nemam stopala”

2. Na stolu u dnevnoj sobi je poruka: “Kada me vidiš, također sebe vidiš”

3. Na ogledalu piše: “Nisam automobil, ali imam ulaz”

4. Na vratima od sobe piše: “Ne jede se, a puno hrane”

5. Smočnica ili frižider! (Dragi roditelji, sakrijte slatkiš u smočnicu ili frižider)

*

Kada otkriješ skriveno blago možeš se ponovno igrati, tako što ćeš sakriti maminu omiljenu knjigu na zagonetno mjesto. Nacrtaj joj mapu i igra opet može početi!

Blue book open Blue book open

planetarij

Mali princ ima planet veličine kuće, a kakav bi bio tvoj? Trebat će nam jedan balon, kojeg ćemo oblijepiti s četiri sloja papira umočenih u smjesu brašna i vode, i pustit ćemo ga jedan dan da se osuši. Nakon toga možemo probušiti balon, izvući ga, a planet koja nam ostane obojimo i ukrasimo kako želimo.

 

*

Daj svojem planetu ime i smisli tko sve na njemu živi. Nacrtaj stanovnike i zalijepi ih! Zamoli nekoga da planet stavi za luster kako bi ga mogao zavrtjeti.

 *porukica za roditelje:
Neka posljednji sloj papira na planetu bude od bijelog papira, kako bi kasnije bojanje bilo lakše!

Blue book open Blue book open

note i stihovi

Znaš li da gitaru možeš napraviti od samo jedne kutije? Uzmi kutiju za cipele, rolu od papirnatih ručnika, slamčice, dvije drvene bojice, šest gumica, puuuuno ljepila i malo strpljenja.
Izreži krug u kutiji, rolu od papirnatih ručnika na jednu stranu, zalijepi bojice iznad kruga, razapni gumice i ne zaboravi trzalicu!

 

*

Sada kada imamo našu gitaru, vrijeme je za mali koncert. Organiziraj video poziv s prijateljima ili bakom i djedom, stani ispred televizora i zapjevaj svoju omiljenu pjesmu. Još je bolje ako se prethodno opremiš kostimima kao u Karnevaliću!

Blue book open Blue book open

sobni safari

Dnevna soba se pretvorila u najuzbudljiviju džunglu na svijetu! Stolice su postale tunel kroz koji se moraš provući, jastuci su kamenje preko kojih skačeš jer je pod lava, dok je hodnik pun lijana kroz koje moraš proći bez dodirivanja. Zamoli ukućane da ti pomognu pronaći i postaviti sve predmete koji su ti potrebni za ovu avanturu.

 

Pokušaj se što brže provući kroz džunglu, sve dok traje tvoja omiljena pjesma!

 

*

Neka stariji brat ili seka glume tigra koji te vreba.

Blue book open Blue book open

kuglanje

Pronađi plastične iskorištene boce iste veličine koje će služiti kao čunjevi, oboji ih i ukrasi trakom. Nakon ukrašavanja, trećinu bočica napuni vodom ili pijeskom kako bi čunjevi bili stabilni. Sada pronađi lopticu i kuglanje može početi!

 

*

Kada srušiš sve čunjeve, okreni boce naopačke za dodatni izazov! A kada kuglanje završi, postavi boce u liniju i vijugaj se oko njih kao na poligonu!

Blue book open Blue book open

igrokaz

Magičan svijet kazališta može stati u jednu kutiju. Sve što je potrebno je da uzmeš poklopac kutije od cipela, izrežeš otvor i preko zalijepiš bijeli papir. Okvir ukrasi bojicama ili naljepnicama. Sada sve što nam je potrebno je lampa kao pozadinsko svijetlo, zamračena soba i predstava može početi! Ako ste već napravili Maštaonicu, postavi Igrokaz na sam ulaz, a u Maštaonicu neka stanu svi glumci.

*

Prvo odaberite neku lijepu basnu. Neka roditelji izrežu siluete likova i zalijepe ih na štapiće. Ne zaboravi naučiti tekst, kao i da svaki lik treba imati specifičan glas.

Blue book open Blue book open

mali muchonaut

Kako bi se pridružio Munchonautu u svemiru, moraš imati srebrno odijelo! Potrebno ti je nekoliko kartonskih kutija različitih veličina, folija, ljepilo, boje i puno ukrasa. Sastavi Munchonauta tako što ćeš zalijepiti kutije s prorezima, sve obaviti folijom i dodati razne ukrase tako da što više liče na odijelo astronauta.

Ostalo je samo da obučeš ovaj super sjajan kostim.

*

Razmisli koji predmeti u kući zvuče kao robot? Mi smo se sjetili starih tipki na telefonu, a kako će zvučati tvoj Munchonaut?

Blue book open Blue book open

formulica

Prikupi sve autiće među igračkama i pripremi ih za nevjerojatnu utrku! Kreiraj poligon za utrkivanje na podu! Trebat će ti ljepljiva krep traka, kolaž papir različitih boja, škare, ravnalo kao i kartonske role za tunele. Odredi gdje utrka počinje, napravi prepreke, vijugave puteve i ne zaboravi čitav grad u pozadini.

*

Izazovi brata ili seku na utrku kroz ovaj poligon! Za dodatnu zabavu, bacajte kockicu, tako da svaki broj odlučuje tko staje na kojoj prepreci, kome se autić pokvario i tko prelazi na sljedeći dio poligona.

Utrka može početi! Vrrrrruuuum!

Blue book open Blue book open

pilotiranje

Napravi svoj aviončić od papira i testiraj koliko dobro upravljaš njime. Potreban nam je malo čvršći papir za aviončić i jedan karton na kojem ćeš izrezati tri kruga različite veličine kroz koji aviončić može proći. Svakom krugu dodijeli bodove, kao u pikadu.

Vrijeme je za polijetanje!

*

Kada savladaš sva tri kružića, ubaci u aviončić neku malu igračkicu koja će imitirati putnika, i probaj sada, s dodatnim teretom osvojiti sva tri kruga.

Blue book open Blue book open

obiteljsko stablo

Napravi jedinstven album svojih članova obitelji i nauči uz pomoć mame i tate sve rodbinske odnose u jednoj obitelji. Slike koje imaš izreži u krug i sve ih zalijepi na nacrtano drvo! Bit će ti potreban veliki papir za drvo, mnogo bojica i gumbići kojima ćeš dodatno ukrasiti slike. Neka ti mama i tata pomognu nacrtati grane i povezati sve rođake kako treba.

 

*

Kada tvoje obiteljsko stablo bude gotovo, napravi jedno novo stablo u kojem ćeš povezati omiljene igračkice. Tko je mama, tko teta, a tko pradjed tvom konjiću?

Blue book open Blue book open

skakaonica

Skupi sveee, baš sve loptice! Organiziraj im skakaonicu! Potrebna ti je jedna kartonska kutija i par plastičnih košarica ili posuda. Zamoli tatu da od kartonske kutije napravi rampu, a ti postavi košarice iza rampe i svakoj dodijeli određeni broj bodova. Što je košarica dalje od rampe, to donosi više bodova. Skakaonica je spremna! Uhvati loptu, baci je na rampu i vidi do kuda će odskočiti!

*

Za nitro-ubrzanje lopte, uzmi veliku gumicu iz kuhinje i probaj katapultirati loptu uz pomoć nje! Morat ćeš pomaknuti najudaljeniju košaricu, sigurno!

Blue book open Blue book open

zoologija

Napravi svoj mali zoološki vrt od kartona wc papira. Na rolama izreži kružiće kako bi životinjice dobile noge, a od kartona u boji dodaj trokute i kvadratiće za uši, zube ili repiće. Kada sve zalijepiš, nacrtaj veeelike oči svojim likovima i kreni bojati.

 

*

Tvoj zoološki vrt je spreman za avanturu. Imenuj svoje likove i krenite u avanturu po svijetu. Neka krevet bude džungla, a velika plava deka more. Neka knjiga glumi brod kojim će životinjice s jedne obale stići na drugu.

Blue book open Blue book open

labirint

Napravi svoju labirint igricu! Potrebna ti je jedna kartonska kutija, škare, novčić, štapići za pregrade i ljepilo. Okreni poklopac od kutije, i prvo novčićem obilježi rupice koje ćeš izrezati. Zatim oboji štapiće različitim bojama i zalijepi ih formirajući puteve labirinta. Kada završiš poklopac, ubaci ga u kutiju i spremi lopticu za igru.

 

*

Možeš li prijeći cijeli labirint, a da loptica ne upadne u neku od rupica? Izazovi ukućane na igru! Tko će prvi uspjeti?

Blue book open Blue book open

kulahop

Prikupi plastične čaše ili prazne konzerve iste veličine i napravi što višu kulu u obliku piramide.

Svaki nivo kule obilježi određenim brojem bodova i ne zaboravi trakom obilježiti poziciju s koje bacaš lopticu.

 

*

Izazovi brata ili seku na partiju. Imate tri pokušaja oboriti što više elemenata kule. Za najveći izazov, pokušaj srušiti kulu u jednom potezu.

Blue book open Blue book open

zapetljano-raspetljano

Prikupi sitne igračkice i plastične kružiće (prstenovi za zavjesu) i zamoli tatu da zalijepi sve predmete na ploču. U međuvremenu ti napravi jednog miša s jaaako dugačkim repom od konopa. Miš može biti od kartona ili sitna igračka koja može proći kroz sve prepreke na ploči. Rep miša zakači na prvi kružić na ploči, a zatim ga provuci kroz sve prepreke.

 

Kada završiš, probaj vratiti miša na početak istim putem kojim je prošao prepreke.

*

Provuci miša po ploči, a onda zamoli seku da ga proba vratiti na početak. Mjeri koliko joj vremena treba da završi!

Blue book open Blue book open

leteći kolutići

Sve što nam je potrebno za ovu igricu je jedna dugačka rola papirnatih ručnika i puuuuno papirnatih tanjurića. Napravi postolje tako što ćeš zalijepiti rolu na papirnati tanjurić, a kolut napravi rezanjem rupe u sredini ostalih tanjura. Oboji kolute flomasterima, ako tanjuri već nisu šareni, i igra je spremna.

 

*

  Obilježi poziciju s koje ćeš bacati kolute i izazovi ukućane na partiju. Za dodatni izazov, zamoli mamu i tatu da stave povez oko očiju i pokušaju kolute baciti oko role.

Blue book open Blue book open

klopanac

Uživanje u obroku nije samo uživanje u okusima! Napravite lavića od tosta i mrkve, sovicu od dijelova jabuke, kravicu uz pomoć sira i ribicu od sjeckanih jagoda. Neka mama i tata izrežu sve djeliće hrane, a djeca neka naprave oblike sa slike.

*

Ukrašavanje malih američkih palačinki je još zabavnije, pokušajte od svakog kruga napraviti drugu životinju dodavanjem voća, povrća i namaza.

Blue book open Blue book open

levko - cevko

Sakupi plastične flaše, posudice, kofice i ostale predmete u kuhinji koje možeš da pozajmiš od mame, koja ti takođe može pomoći da izrežeš flašice. Zatim zamoli tatu da ti pomogne da sve predmete okačiš na jednu veliku tablu koju ćeš postaviti u dvorište. Treba da rasporediš predmete tako da voda koju sipaš u posudicu na vrhu ide kroz sve premete koje postaviš na tabli a da se ne prosipa, već da se slije u koficu koju ćeš postaviti na dnu.

*

 Kada uspeš sa vodom, probaj da spustiš loptice kroz tablu! Da li će uspeti da stignu do kofice? 

Blue book open Blue book open

pobrkane lestvice

Zamoli tatu da postavi merdevine u dvorište. Svakoj lestvici dodeli poene. Na srednjoj lestvici možeš postaviti 10 poena, a na lestvice iznad i ispod po 20 ili 30 poena, kako god želiš. Cilj igre je da lopticu prebaciš kroz lestvice i beležiš poene. Napravi plavu i crvenu ekipu, svaki igrač neka probaci lopticu po 10 puta, a na velikom papiru zabeleži rezultat.

*

 Za dodatni izazov, desnoruki neka gađaju levom, a levoruki desnom rukom!

Blue book open Blue book open

balonada

Sakupi što šarenije balone i zaoštri drvene bojice kojima ćeš gađati mete. Kada naduvaš balone, markerom ispiši na njima brojeve poena od 10 do 50. Kada spremiš sve balone, možeš ih zalepiti na jednu tablu ili ogradu uz pomoć lepljive trake. Izazovi ukućane na partiju! Pobednik je onaj ko sakupi više poena posle 10 pokušaja!

*

 Za duple poene pokušaj da pogodiš balon sa povezom preko očiju!

Blue book open Blue book open

šašavi oblačak

Napravi što veće mehuriće od sapunice u dvorištu! Zamoli mamu da ti pomogne sa spremanjem rastvora od vode, tečnosti za suđe i šećera! Ti pripremi plastične štapiće ili izrezanu plastičnu flašu kojom ćeš moći da praviš oblačke! Zabava može da počne!

*

 Kojim predmetima u kući možeš da napraviš najveći oblak? Nama je uspelo reketom, a šta ćeš ti pronaći?

Blue book open Blue book open

metice

Napravi mete tako što ćeš uzeti dva kartona iste veličine i izrezati rupe pri vrhu. Ukrasi ih različitim bojama i šarama i zamoli tatu da im napravi rampe. Pripremi loptice u dve različite boje, podeli sve drugare i drugarice u dva tima i obeleži pozicije za bacanje. Svako dobija tri pokušaja. a tim koji ubaci što više loptica u suprotnu metu pobeđuje!

*

 Želiš da dupliraš broj ubačenih loptica? Okreni se i probaj da pogodiš metu bez gađanja!

Blue book open Blue book open

flašokete

Za ovu super zabavnu igru nam je potreban mali porodični tim. Napravite eksperiment koji će probuditi dalju znatiželju za naukom. Ti okreni plastičnu flašu i zalepi trakom bazu od olovaka, i pronađi čep koji će odgovarati otvoru flaše. Mama neka u flašu sipa sirće, zatim prašak za pecivo i stavi čep, dok tata može da postavi raketu na stanicu za lansiranje u dvorištu. Imate 30 sekundi da postavite flašoketu i da se odmaknete što dalje! Ne zaboravi da odbrojavaš lansiranje! Flašokete obavezno igraj uz prisustvo svoje svemirske posade, odnosno mame i tate, koji ti takođe mogu pomoći u istraživanju kako je flašoketa poletela.

*

 Izazovi drugare i drugarice da i oni naprave svoje flašokete! Čija će najviše poleteti?

Blue book open Blue book open

zvukomat

Obični premeti u kući mogu da prave najrazličitije zvuke! Sakupi sto više predmeta od različitih materijala i zamoli tatu da ih zaveže za kanap i postavi na ogradu. Mama neka ti pozajmi drvenu špatulu iz kuhinje i neka muzički eksperiment počne!

*

 Vreme je da napraviš mini koncert! Izaberi pesmu koju ćeš svirati a neka ukućani pogađaju! Nakon toga, oformite orkestar i neka svako svira svoj instrument.

Blue book open Blue book open

zmajolino

Zmajolina možeš da napraviš od obične plastične kese, drvenih štapića i kanapa. Zalepi dva štapa kao osnovu rama oko koga ćeš obaviti izrezanu plastičnu kesu. Kada se sve osuši, zamoli tatu da trakom poveže suprotne krajeve tako da se ukrštaju u kvadratić, zaveže čvor i poveže kanapom kojim ćeš puštati zmajolina. Na kraju ga ukrasi što šarenije i ne zaboravi da mu dodaš rep.

*

 Izazovi batu ili seku i saznajte ko može duže da zadrži zjamolina u letu!

Blue book open Blue book open

frizbiton

Za ovu igru nam je potreban veliki karton i papirni tanjirić. Svoj frizbi možeš napraviti tako što ćeš izrezati sredinu tanjirića i naravno ukrasiti što šarenije. Ukoliko je frizbi previše lagan, slobodno uzmi 2-3 tanjirića i spoji ih. Na kartonu izreži tanak pravogaoni otvor koji će poslužiti kao meta. Obeleži mesto za bacanje, i izazovi batu ili seku na igru!

*

 Frizbiton će biti zabavniji ako dodaš još nekoliko tanjih otvora za mete.

Blue book open Blue book open

kedi

Vreme je za mini golf turnir na travi! Štap možeš napraviti od kartonske rolne i trake, a kao mete će nam poslužiti obična kartonska kutija na kojoj ćeš izrezati tri otvora. Za lopticu ti može poslužiti ukras za jelku ili munch folija! Ne zaboravi da sve ukrasiš šarenim zastavicama i obeležiš pozicije sa kojih ćeš udarati lopticu. Neka turnir počne!

*

 Probaj da prebaciš lopticu preko prepreka, kao na primer barice ili kutije za pesak.

Blue book open Blue book open

Loptašići

Pronađi lopticu, a hvatače napravi od velikih plastičnih flaša, tako što ćeš zamoliti mamu ili tatu da ih izrežu na pola i obavezno oblepe trakom po ivicama kako ne bi ostale oštre. Bacite novčić da odlučite ko će prvi gađati, a onda nastavite naizmenično. Odredite koliko puta je dozvoljeno da loptica ispadne iz hvatača, a pobednik je onaj ko je manje puta ispustio lopticu na pod!

*

 Probaj Da li ste spremni za bonus rundu? U njoj se igra sa dve loptice!

Blue book open Blue book open

otkačene kofice

Probajmo jednu sasvim drugačiju trku! Trebaće nam mali balončići, plastične čaše i kanap. Zamoli mamu da izreže čaše, provuče kanap i da ih zaveže oko tvoje obuće. U čaše ubaci po jedan balon napunjen vodom. Da bi uspešno došli do finiš linije, ne smeš ispustiti balone iz čašica. Ukoliko ispadnu, vraćaš se na početnu tačku. Obeleži startnu poziciju sa balon stanicom, a finiš liniju obeleži kanapom. Izazovi drugare i drugarice na igru i neka svako dobije balone različitih boja. Pobednik je onaj koji prvi prebaci šest balona preko finiš linije.

*

 Kada pomisliš da je igra prelaka, odigraj trku sa balonima koji nisu napunjeni vodom!

Blue book open Blue book open

gađalica

Pronađi granu koja će odgovarati obliku praćke i zamoli tatu da ti pomogne da povežeš i zategneš deblju elastičnu gumicu. Ti sakupi što više kartonskih kutija i napravi utvrđenje. Izaberi lopticu za gađanje i igra može da počne.

*

Da li ćeš jednim pogotkom uspeti da oboriš više kutija? Pokušaj da to uradiš sa što veće razdaljine?

Blue book open Blue book open

grančići

Sakupi što više grana, lišće, kamenčiće, konce i krpice različitih boja. Na većoj grani zalepi ruke i noge od drugih grančica, dok kosu možeš napraviti od lišća. Kamenčiće zalepi umesto očiju i oslikaj ostatak lica. Ostalo je još samo da od konca i krpica napraviš garderobu.

*

Imenuj grančiće i krenite u park na ekspidiciju. Napravi mali herbarijum tako što ćeš pronaći što više različitih biljaka i cvetića.

Blue book open Blue book open

pamtilica

Pronađi u kući stari karton ili papire na kojima možeš da pokažeš svoje slikarsko umeće. Osmisli šta ćeš crtati (automobil, sto, cipele…), i svaki predmet nacrtaj na dva papira ili kartona, tako da imaš dva papira na kojima se, na primer, nalazi automobil. Promešaj ih, bez gledanja, a onda ih postavi u dvorište tako da strana na kojoj je predmet bude okrenuta ka podu. Izazovi drugare i drugarice na partiju i pokaži im ko ima bolje pamćenje!

*

Napravi bonus kartončić i postavi ga među ostale. Dobija ga ko spoji više pojmova, a on označava slatkiš.

Blue book open Blue book open

točkići novčići

Ovo je igra za male bicikliste, a može se igrati i pomoću skejta ili trotineta. Potrebna ti je jedna kutija, novčič i kreda. Kredom označi putanju kojom ćeš se kretati. Ona može biti vijugava, isprekidana ili na cik-cak. Na jednom njenom delu možeš ostaviti kutiju. Kada joj se približiš, vozi polako, jer u nju treba da ubaciš novčić.

*

Kada baš dobro naučiš putanju, odredi vreme za koje moraš da provozaš ceo put i ubaciš novčić u kutiju.

Blue book open Blue book open

svemirče

Sve što je potrebno za ovu igru su krede različitih boja i kockica. Nacrtaj solarni sistem i polja koja su put kojima ćeš prelaziti sa planete na planetu u zavisnosti od broja na kockici. Ko pre stigne do Plutona – pobedio je! Pazi se kometa, jer ako staneš na njih vraćaš se na početak igre, dok raketom već preskačeš dve! Na svemirskoj stanici dobijaš munch za punjenje goriva, dok na asteroidu pauziraš jedan ceo krug.

*

Za dodatni izazov probaj da pređeš celu igru skačući na samo jednoj nozi.

Blue book open Blue book open

nišanko bojanko

Uz pomoć običnih plastičnih pištoljčića mogu nastati velika umetnička dela! Sve što je potrebno je pomešati boje sa vodom i napuniti rezervoarčiće. Pripremi kutak za oslikavanje u dvorištu tako što ćeš kesama zaštiti površine od boja, okači papire i platna i zabava može da počne! Iskoristi što više boja! Ovo je igra za mališane starije od 3 godine, a tata i mama neka budu tu u ulogama savetnika.

*

Na papiru nacrtaj kružiće i pokušaj da svaki pogodiš različitom bojom.

Blue book open Blue book open

ćašica gondolica

Za ovu igru su nam potrebni kanapi, plastične čaše i pištoljčići na vodu. Probuši kružiće na dnu čaše kroz koju ćeš provući kanap, i zamoli mamu da ti pomogne da ga zalepiš između dva zida, ograde ili drveća napolju. Postavi čašu na početak kanapa i pucaj u nju kako bi što pre stigla do kraja. Broj trkača je neograničen! Ako trka potraje, pazi da se zemlja ispod poligona ne razblatnjavi, a ako se to desi, budi siguran da nosiš pravu opremu.

*

Za dodatni izazov, neka trkači ciljaju u čašu pored sebe. Da li će nekom krenuti od ruke da tako stigne do kraja kanapa?

Blue book open Blue book open

štulice

Oživimo cirkus u dvorištu! Za ove trke na štulicama će ti biti potrebne kofice i kanap i obuća sa đonovima koji ti se ne klizaju. Zamoli tatu da napravi dva proreza na koficama kroz koje ćeš provući i zavezati držače od kanapa. Kofice ukrasi što šarenije i uvežbaj hod na štulicama. Pre nego što izazoveš batu ili seku na trku, moraš znati da se štulice igraju samo na travi! Prvo hodaj polako dok se ne uvežbaš, jer ćeš tako sprečiti moguće padove.

*

Kada ovladaš štulicama, postavi i prepreke od hulahopa i probaj da prođeš kroz njih kako bi završio trku.

Blue book closed last Blue book closed last

Obuzelo nas jedvačekanje za još novih igara, pa nam pišite nove predloge na Facebook i Instagram.