Blue book closed Blue book closed

igre za decu

Kada crtaći postanu samo buka, a plastelin izmeša sve boje – to svemir poručuje da je pravo vreme za igru!

Pred vama je Mala plava knjiga – najmaštovitija zbirka igara za decu koje možete organizovati u kući. Naš savet je da se igrate stvarno, bez foliranja!

Neka i tata proba da se provuče kroz sobni safari, a mama žmureći nabaci leteći kolutić. Ako se tata zaglavi, tu je miš za raspetljavanje leve noge.

 

Blue book open Blue book open

karnevalčić

Kako da se u kući u isto vreme nađu vila, superheroj i strašni vuk? Tako što ćeš zamoliti mamu da svima oslika lica dok ti izabereš kostime.

 

Sve je spremno za karnevalčić u kući.

 

*

Pusti muziku i neka ples počne! Zamoli mamu da razapne traku između dve stolice, za limbo dance!

Blue book open Blue book open

maštaonik

Kako da napraviš svoj maštaonik? Zamoli tatu da prevrne sto na stranu, a mamu da prekrije sto sa dva šarena čaršava. Ti donesi što više šarenih jastučića i svoje omiljene igračke, i okači papirni znak na ulazu u svoj maštaonik.

 

Sanjarenje može da počne.

 

*

Napravi pričaonicu tako što ćeš okupiti ukućane, izabrati omiljenu bajku i zamoliti da svi čitaju jedan deo naglas. Ne zaboravi da zamoliš sve da glume, neka tata glumi zmaja ili čarobnjaka, a mama vilu i vešticu!

Blue book open Blue book open

kuli gric

Koliko kockica mogu da ponesu tvoji zubi? Pronađi drvenu špatulu ili što ravniju kašičicu koju možeš da zagrizeš. Prethodno, naravno, dobro operi ovaj predmet. Pripremi sa strane nekoliko običnih kockica za igranje jamba ili kockica slične veličine koje pronađeš među svojim igračkama. Kada zagrizeš špatulu, polako kreni da ređaš kockicu na kockicu.

 

Probaj da napraviš što veću kulu! Pazi, u nekom trenutku će postati teža, možda se malo i zatrese!

 

*

Kada uspeš da poređaš sve kockice, izazovi tatu da on uradi isto i takmiči se s njim ko će brže i spretnije da poređa kockice u kulu. Onda probajte da napravite 3 čučnja tako da se kula ne sruši!

Blue book open Blue book open

čik pronađi

Prati mapu i ove zagonetke i pronađi skriveno blago:

 

1 – Krećemo od kuhinje! U prvoj poruci piše „Imam četiri noge, ali nemam stopala.“ Šta li bi to moglo biti?

2 – Na stolu u dnevnoj sobi je poruka „Kada me vidiš, vidiš i sebe!“

3 – Na ogledalu piše „Nisam automobil, ali imam ulaz“

4 – Na vratima od sobe piše „Ne jede se, a puno hrane“

5 – To mora da je špajz ili frižider! (Dragi roditelji, sakrijte slatkiš u špajz ili frižider)

 

*

Kada otkriješ skriveno blago možeš ponovo da se igraš, tako što ćeš sakriti maminu omiljenu knjigu na zagonetno mesto. Nacrtaj joj mapu i igra opet može da počne!

Blue book open Blue book open

planetarijum

Mali princ ima planetu veličine kuće, a kakva bi bila tvoja? Trebaće nam jedan balon, koga ćemo oblepiti sa četiri sloja papira koji su umočeni u rastvor brašna i vode, i pustićemo ga jedan dan da se osuši. Nakon toga možemo da probušimo balon, izvučemo ga, a planetu koja nam ostane treba da obojimo i ukrasimo kako želimo.

 

*

Daj svojoj planeti ime i smisli ko sve živi na njoj. Nacrtaj stanovnike i zalepi ih! Zamoli nekoga da planetu zakači za luster kako bi mogao da je zavrtiš.

*porukica za roditelje:
Neka poslednji sloj papira na planeti bude od belog papira, kako bi kasnije bojenje bilo lakše!

Blue book open Blue book open

note i fazoni

Da li znaš da gitara može da se napravi od samo jedne kutije? Uzmi kutiju za cipele, rolnu od ubrusa, slamčice, dve drvene bojice, šest gumica, mnooogo lepka i malo strpljenja. Iseci krug u kutiji, zalepi rolnu ubusa na jednu stranu, zalepi bojice iznad kruga, razapni kanapčiće i ne zaboravi trzalicu!

 

*

Sada kada imamo našu gitaru, vreme je za mali koncert. Organizuj video poziv sa drugarima ili bakom i dekom, stani ispred televizora i zapevaj svoju omiljenu pesmu. Još je bolje ako se prethodno opremiš kostimima kao u Karnevalčiću!

Blue book open Blue book open

sobni safari

Dnevna soba se pretvorila u najuzbudljiviju džunglu na svetu! Stolice su postale tunel kroz koji moraš da se provučeš, jastuci su kamenje preko kojih skačeš jer je pod lava, dok je hodnik pun lijana-kanapa kroz koje moraš da prođeš bez dodirivanja. Zamoli ukućane da ti pomognu da pronađeš i postaviš sve predmete koje su ti potrebni za ovu avanturu.

 

Pokušaj da se što brže provučeš kroz džunglu, sve dok traje tvoja omiljena pesma!

 

*

U ovoj džungli živi straaaašan tigar koji ti je stalno za petama.
Neka stariji bata ili seka glume tigra koji te vreba.

Blue book open Blue book open

čunjke

Pronađi plastične iskorišćene flaše iste veličine koje će služiti kao čunjevi, oboji ih i ukrasi trakom. Nakon ukrašavanja, trećinu flašice napuni vodom ili peskom kako bi čunjevi bili stabilni. Sada pronađi lopticu i kuglanje može da počne!

 

*

Kada oboriš sve ovako postavljene čunjeve, okreni flaše naopačke za dodatni izazov! A kada se kuglanje završi, postavi flaše u liniju i vijugaj se oko njih kao na poligonu!

Blue book open Blue book open

igrokaz

Magičan svet pozorišta može da stane u jednu kutiju. Sve što je potrebno je da uzmeš poklopac kutije od cipela, izrežeš otvor i preko zalepiš beli papir. Okvir ukrasi bojicama ili nalepnicama. Sada sve što nam je potrebno je lampa kao pozadinsko svetlo, zamračena soba i predstava može da počne! Ako ste već napravili Maštaonik, postavi Igrokaz na sam ulaz, a u Maštaonik neka stanu svi glumci.

*

Prvo odaberite neku lepu basnu. Neka roditelji izrežu siluete likova i zalepe ih na štapiće. Ne zaboravi da naučiš tekst, kao i da svaki lik treba da ima specifičan glas.

Blue book open Blue book open

mali munchonaut

Da bi se pridružio Munchonautu u svemiru, moraš imati srebrno odelo! Potrebno ti je nekoliko kartonskih kutija različitih veličina, folija, lepak, boje i puno ukrasa. Sastavi Munchonauta tako što ćeš zalepiti kutije sa prorezima, sve obaviti folijom i dodati raznolike ukrase da što više liči na astronautsko odelo. Ostalo je samo da obučeš ovaj super sjajan kostim.

*

Razmisli koji predmeti u kući zvuče kao robot? Mi smo se setili starih dugmića na telefonu, a kako će zvučati tvoj Munchonaut?

Blue book open Blue book open

formulica

Okupi sve autiće među igračkama i pripremi ih za neverovatnu trku! Kreiraj poligon za trkanje na podu! Trebaće ti lepljiva krep traka, kolaž papir različitih boja, makaze, lenjir kao i rolne od kartona za tunele. Odredi gde trka počinje, napravi prepreke, vijugave putanje i ne zaboravi čitav grad u pozadini.

*

Izazovi batu ili seku na trku kroz ovaj poligon! Za dodatnu zabavu, bacajte kockicu, tako da svaki broj odlučuje ko staje na kojoj prepreci, kome se autić pokvario i ko prelazi na sledeći deo poligona. Trka može da počne! Vrrrrruuuum!

Blue book open Blue book open

pilotiranje

Napravi svoj aviončić od papira i testiraj koliko dobro upravljaš njime. Potreban nam je malo čvršći papir za aviončić i jedan karton na kome ćeš iseći tri kruga različite veličine kroz koji aviončić može da prođe. Svakom krugu dodeli poene, kao u pikadu. Vreme je za poletanje!

*

Kada savladaš sva tri kružića, ubaci u aviončić neku malu igračkicu koja će da imitira putnika, i probaj sada, sa dodatnim teretom da osvojiš sva tri kruga!

Blue book open Blue book open

porodično stablo

Napravi jedinstven album svojih članova porodice i nauči uz pomoć mame i tate sve rodbinske odnose u jednoj familiji. Slike koje imaš izreži u krug i sve ih zalepi na nacrtano drvo! Biće ti potreban veliki papir za drvo, mnogo bojica i dugmići kojima ćeš dodatno ukrasiti slike. Neka ti mama i tata pomognu da nacrtaš grane i povežeš sve rođake kako treba.

 

*

Kada tvoje porodično stablo bude gotovo, napravi jedno sasvim novo stablo u kome ćeš povezati omiljene igračkice. Ko je mama, ko tetka, a ko pradeda tvom konjiću?

Blue book open Blue book open

skakaonica

Sakupi sveee, baš sve loptice! Organizuj im skakaonicu! Potrebna ti je jedna kartonska kutija i par plastičnih korpi ili vangli. Zamoli tatu da od kartonske kutije napravi rampu, a ti postavi korpice iza rampe i svakoj dodeli određeni broj poena. Što je korpica dalje od rampe, to donosi više poena. Skakaonica je spremna! Uhvati loptu, baci je na rampu i vidi dokle će da odskoči!

*

Za nitro-ubrzanje lopte, uzmi veliku gumicu iz kuhinje i probaj da katapultiraš loptu uz pomoć nje! Moraćeš da pomeriš onu najudaljeniju korpu, sigurno!

Blue book open Blue book open

zoologija

Napravi svoj mali zoološki vrt od kartona toalet papira. Na rolnama kružiće da bi životinjice dobile noge, a od kartona u boji dodaj trougliće i kvadratiće za uši, zube ili repiće. Kada sve zalepiš, docrtaj veeelike oči svojim likovima i kreni da bojiš.

 

*

Tvoj zoološki vrt je spreman za avanturu. Imenuj svoje likove i krenite u avanturu po svetu. Neka krevet bude džungla, a veliko plavo ćebe more. Neka knjiga glumi splav kojim će životinjice preći sa jedne obale na drugu.

Blue book open Blue book open

trčuljak

Napravi svoju lavirint igricu! Potrebna ti je jedna kartonska kutija, makaze, novčić, štapići za pregradice i lepak. Okreni poklopac od kutije, i prvo novčićićem obeleži rupice koje ćeš iseći. Zatim oboji štapiće različitim bojama i zalepi ih formirajući putanju lavirinta. Kada završiš poklopac, ubaci ga u kutiju i spremi lopticu za igru.

 

*

Da li možeš da pređeš ceo lavirint a da loptica ne upadne u neku od rupica na putanji? Izazovi ukućane na igru! Ko će prvi uspeti?

Blue book open Blue book open

kulahop

Sakupi plastične čaše ili prazne konzerve iste veličine i napravi što višu kulu u obliku piramide. Svaki nivo kule obeleži određenim brojem poena i ne zaboravi da trakom obeležiš poziciju sa koje bacaš lopticu.

 

*

Izazovi batu ili seku na partiju. Imate tri pokušaja da oborite što više elemenata kule. Za najveći izazov, pokušaj da srušiš kulu u jednom potezu.

Blue book open Blue book open

zapetljano - raspetljano

Sakupi sitne igračkice i plastične kružiće (zakačke za zavesu) i zamoli tatu da zalepi sve predmete na fasciklu. U međuvremenu ti napravi jednog miša sa jaaako dugačkim repom od kanapa. Miš može da bude od kartona ili sitna igračka koja može da prođe kroz sve prepreke na fascikli. Rep miša zakači na prvi obruč na tabli, a zatim ga provuci po svim preprekama.

 

Kad završiš, probaj da vratiš miša na početak istim putem kojim je prošao prepreke.

*

Provuči miša po tabli, a onda zamoli seku da proba da ga vrati na početak. Meri vreme koje joj je potrebno da ovo uradi!

Blue book open Blue book open

leteći kolutići

Sve što nam je potrebno za ovu igricu je jedna dugačka rolna od ubrusa i mnoooogo papirnih tanjirića. Napravi postolje tako što ćeš zalepiti rolnu na papirni tanjirić, a obruče napravi rezanjem rupe u sredini tanjira. Oboji obruče flomasterima, ako tanjiri već nisu šareni, i igra je spremna.

 

*

 Obeleži poziciju sa koje ćeš bacati obruče i izazovi ukućane na partiju. Za dodatni izazov, zamoli mamu i tatu da stave povez oko očiju i pokušaju tako da obruče bace oko rolne.

Blue book open Blue book open

klopanjac

Uživanje u obroku nije samo uživanje u ukusima! Napravite lavića od tost hleba i šargerepe, sovicu od delova jabuke, kravicu uz pomoć kačkavalja i klovn ribicu od seckanih jagoda. Neka mama i tata iseku sve deliće hrane, a deca neka naprave oblike sa slike.

*

Ukrašavanje malih američkih palačinki je još zabavnije, pokušajte da od svagog kruga napravite drugu životinju, takođe dodavanjem voća i povrća i uz dodatak namaza.

Blue book open Blue book open

levko - cevko

Sakupi plastične flaše, posudice, kofice i ostale predmete u kuhinji koje možeš da pozajmiš od mame, koja ti takođe može pomoći da izrežeš flašice. Zatim zamoli tatu da ti pomogne da sve predmete okačiš na jednu veliku tablu koju ćeš postaviti u dvorište. Treba da rasporediš predmete tako da voda koju sipaš u posudicu na vrhu ide kroz sve premete koje postaviš na tabli a da se ne prosipa, već da se slije u koficu koju ćeš postaviti na dnu.

*

 Kada uspeš sa vodom, probaj da spustiš loptice kroz tablu! Da li će uspeti da stignu do kofice? 

Blue book open Blue book open

pobrkane lestvice

Zamoli tatu da postavi merdevine u dvorište. Svakoj lestvici dodeli poene. Na srednjoj lestvici možeš postaviti 10 poena, a na lestvice iznad i ispod po 20 ili 30 poena, kako god želiš. Cilj igre je da lopticu prebaciš kroz lestvice i beležiš poene. Napravi plavu i crvenu ekipu, svaki igrač neka probaci lopticu po 10 puta, a na velikom papiru zabeleži rezultat.

*

 Za dodatni izazov, desnoruki neka gađaju levom, a levoruki desnom rukom!

Blue book open Blue book open

balonada

Sakupi što šarenije balone i zaoštri drvene bojice kojima ćeš gađati mete. Kada naduvaš balone, markerom ispiši na njima brojeve poena od 10 do 50. Kada spremiš sve balone, možeš ih zalepiti na jednu tablu ili ogradu uz pomoć lepljive trake. Izazovi ukućane na partiju! Pobednik je onaj ko sakupi više poena posle 10 pokušaja!

*

 Za duple poene pokušaj da pogodiš balon sa povezom preko očiju!

Blue book open Blue book open

šašavi oblačak

Napravi što veće mehuriće od sapunice u dvorištu! Zamoli mamu da ti pomogne sa spremanjem rastvora od vode, tečnosti za suđe i šećera! Ti pripremi plastične štapiće ili izrezanu plastičnu flašu kojom ćeš moći da praviš oblačke! Zabava može da počne!

*

 Kojim predmetima u kući možeš da napraviš najveći oblak? Nama je uspelo reketom, a šta ćeš ti pronaći?

Blue book open Blue book open

metice

Napravi mete tako što ćeš uzeti dva kartona iste veličine i izrezati rupe pri vrhu. Ukrasi ih različitim bojama i šarama i zamoli tatu da im napravi rampe. Pripremi loptice u dve različite boje, podeli sve drugare i drugarice u dva tima i obeleži pozicije za bacanje. Svako dobija tri pokušaja. a tim koji ubaci što više loptica u suprotnu metu pobeđuje!

*

 Želiš da dupliraš broj ubačenih loptica? Okreni se i probaj da pogodiš metu bez gađanja!

Blue book open Blue book open

flašokete

Za ovu super zabavnu igru nam je potreban mali porodični tim. Napravite eksperiment koji će probuditi dalju znatiželju za naukom. Ti okreni plastičnu flašu i zalepi trakom bazu od olovaka, i pronađi čep koji će odgovarati otvoru flaše. Mama neka u flašu sipa sirće, zatim prašak za pecivo i stavi čep, dok tata može da postavi raketu na stanicu za lansiranje u dvorištu. Imate 30 sekundi da postavite flašoketu i da se odmaknete što dalje! Ne zaboravi da odbrojavaš lansiranje! Flašokete obavezno igraj uz prisustvo svoje svemirske posade, odnosno mame i tate, koji ti takođe mogu pomoći u istraživanju kako je flašoketa poletela.

*

 Izazovi drugare i drugarice da i oni naprave svoje flašokete! Čija će najviše poleteti?

Blue book open Blue book open

zvukomat

Obični premeti u kući mogu da prave najrazličitije zvuke! Sakupi sto više predmeta od različitih materijala i zamoli tatu da ih zaveže za kanap i postavi na ogradu. Mama neka ti pozajmi drvenu špatulu iz kuhinje i neka muzički eksperiment počne!

*

 Vreme je da napraviš mini koncert! Izaberi pesmu koju ćeš svirati a neka ukućani pogađaju! Nakon toga, oformite orkestar i neka svako svira svoj instrument.

Blue book open Blue book open

zmajolino

Zmajolina možeš da napraviš od obične plastične kese, drvenih štapića i kanapa. Zalepi dva štapa kao osnovu rama oko koga ćeš obaviti izrezanu plastičnu kesu. Kada se sve osuši, zamoli tatu da trakom poveže suprotne krajeve tako da se ukrštaju u kvadratić, zaveže čvor i poveže kanapom kojim ćeš puštati zmajolina. Na kraju ga ukrasi što šarenije i ne zaboravi da mu dodaš rep.

*

 Izazovi batu ili seku i saznajte ko može duže da zadrži zjamolina u letu!

Blue book open Blue book open

frizbiton

Za ovu igru nam je potreban veliki karton i papirni tanjirić. Svoj frizbi možeš napraviti tako što ćeš izrezati sredinu tanjirića i naravno ukrasiti što šarenije. Ukoliko je frizbi previše lagan, slobodno uzmi 2-3 tanjirića i spoji ih. Na kartonu izreži tanak pravogaoni otvor koji će poslužiti kao meta. Obeleži mesto za bacanje, i izazovi batu ili seku na igru!

*

 Frizbiton će biti zabavniji ako dodaš još nekoliko tanjih otvora za mete.

Blue book open Blue book open

kedi

Vreme je za mini golf turnir na travi! Štap možeš napraviti od kartonske rolne i trake, a kao mete će nam poslužiti obična kartonska kutija na kojoj ćeš izrezati tri otvora. Za lopticu ti može poslužiti ukras za jelku ili munch folija! Ne zaboravi da sve ukrasiš šarenim zastavicama i obeležiš pozicije sa kojih ćeš udarati lopticu. Neka turnir počne!

*

 Probaj da prebaciš lopticu preko prepreka, kao na primer barice ili kutije za pesak.

Blue book open Blue book open

Loptašići

Pronađi lopticu, a hvatače napravi od velikih plastičnih flaša, tako što ćeš zamoliti mamu ili tatu da ih izrežu na pola i obavezno oblepe trakom po ivicama kako ne bi ostale oštre. Bacite novčić da odlučite ko će prvi gađati, a onda nastavite naizmenično. Odredite koliko puta je dozvoljeno da loptica ispadne iz hvatača, a pobednik je onaj ko je manje puta ispustio lopticu na pod!

*

 Probaj Da li ste spremni za bonus rundu? U njoj se igra sa dve loptice!

Blue book open Blue book open

otkačene kofice

Probajmo jednu sasvim drugačiju trku! Trebaće nam mali balončići, plastične čaše i kanap. Zamoli mamu da izreže čaše, provuče kanap i da ih zaveže oko tvoje obuće. U čaše ubaci po jedan balon napunjen vodom. Da bi uspešno došli do finiš linije, ne smeš ispustiti balone iz čašica. Ukoliko ispadnu, vraćaš se na početnu tačku. Obeleži startnu poziciju sa balon stanicom, a finiš liniju obeleži kanapom. Izazovi drugare i drugarice na igru i neka svako dobije balone različitih boja. Pobednik je onaj koji prvi prebaci šest balona preko finiš linije.

*

 Kada pomisliš da je igra prelaka, odigraj trku sa balonima koji nisu napunjeni vodom!

Blue book open Blue book open

gađalica

Pronađi granu koja će odgovarati obliku praćke i zamoli tatu da ti pomogne da povežeš i zategneš deblju elastičnu gumicu. Ti sakupi što više kartonskih kutija i napravi utvrđenje. Izaberi lopticu za gađanje i igra može da počne.

*

Da li ćeš jednim pogotkom uspeti da oboriš više kutija? Pokušaj da to uradiš sa što veće razdaljine?

Blue book open Blue book open

grančići

Sakupi što više grana, lišće, kamenčiće, konce i krpice različitih boja. Na većoj grani zalepi ruke i noge od drugih grančica, dok kosu možeš napraviti od lišća. Kamenčiće zalepi umesto očiju i oslikaj ostatak lica. Ostalo je još samo da od konca i krpica napraviš garderobu.

*

Imenuj grančiće i krenite u park na ekspidiciju. Napravi mali herbarijum tako što ćeš pronaći što više različitih biljaka i cvetića.

Blue book open Blue book open

pamtilica

Pronađi u kući stari karton ili papire na kojima možeš da pokažeš svoje slikarsko umeće. Osmisli šta ćeš crtati (automobil, sto, cipele…), i svaki predmet nacrtaj na dva papira ili kartona, tako da imaš dva papira na kojima se, na primer, nalazi automobil. Promešaj ih, bez gledanja, a onda ih postavi u dvorište tako da strana na kojoj je predmet bude okrenuta ka podu. Izazovi drugare i drugarice na partiju i pokaži im ko ima bolje pamćenje!

*

Napravi bonus kartončić i postavi ga među ostale. Dobija ga ko spoji više pojmova, a on označava slatkiš.

Blue book open Blue book open

točkići novčići

Ovo je igra za male bicikliste, a može se igrati i pomoću skejta ili trotineta. Potrebna ti je jedna kutija, novčič i kreda. Kredom označi putanju kojom ćeš se kretati. Ona može biti vijugava, isprekidana ili na cik-cak. Na jednom njenom delu možeš ostaviti kutiju. Kada joj se približiš, vozi polako, jer u nju treba da ubaciš novčić.

*

Kada baš dobro naučiš putanju, odredi vreme za koje moraš da provozaš ceo put i ubaciš novčić u kutiju.

Blue book open Blue book open

svemirče

Sve što je potrebno za ovu igru su krede različitih boja i kockica. Nacrtaj solarni sistem i polja koja su put kojima ćeš prelaziti sa planete na planetu u zavisnosti od broja na kockici. Ko pre stigne do Plutona – pobedio je! Pazi se kometa, jer ako staneš na njih vraćaš se na početak igre, dok raketom već preskačeš dve! Na svemirskoj stanici dobijaš munch za punjenje goriva, dok na asteroidu pauziraš jedan ceo krug.

*

Za dodatni izazov probaj da pređeš celu igru skačući na samo jednoj nozi.

Blue book open Blue book open

nišanko bojanko

Uz pomoć običnih plastičnih pištoljčića mogu nastati velika umetnička dela! Sve što je potrebno je pomešati boje sa vodom i napuniti rezervoarčiće. Pripremi kutak za oslikavanje u dvorištu tako što ćeš kesama zaštiti površine od boja, okači papire i platna i zabava može da počne! Iskoristi što više boja! Ovo je igra za mališane starije od 3 godine, a tata i mama neka budu tu u ulogama savetnika.

*

Na papiru nacrtaj kružiće i pokušaj da svaki pogodiš različitom bojom.

Blue book open Blue book open

ćašica gondolica

Za ovu igru su nam potrebni kanapi, plastične čaše i pištoljčići na vodu. Probuši kružiće na dnu čaše kroz koju ćeš provući kanap, i zamoli mamu da ti pomogne da ga zalepiš između dva zida, ograde ili drveća napolju. Postavi čašu na početak kanapa i pucaj u nju kako bi što pre stigla do kraja. Broj trkača je neograničen! Ako trka potraje, pazi da se zemlja ispod poligona ne razblatnjavi, a ako se to desi, budi siguran da nosiš pravu opremu.

*

Za dodatni izazov, neka trkači ciljaju u čašu pored sebe. Da li će nekom krenuti od ruke da tako stigne do kraja kanapa?

Blue book open Blue book open

štulice

Oživimo cirkus u dvorištu! Za ove trke na štulicama će ti biti potrebne kofice i kanap i obuća sa đonovima koji ti se ne klizaju. Zamoli tatu da napravi dva proreza na koficama kroz koje ćeš provući i zavezati držače od kanapa. Kofice ukrasi što šarenije i uvežbaj hod na štulicama. Pre nego što izazoveš batu ili seku na trku, moraš znati da se štulice igraju samo na travi! Prvo hodaj polako dok se ne uvežbaš, jer ćeš tako sprečiti moguće padove.

*

Kada ovladaš štulicama, postavi i prepreke od hulahopa i probaj da prođeš kroz njih kako bi završio trku.

Blue book closed last Blue book closed last

Obuzelo nas jedvačekanje za još novih igara, pa nam pišite nove predloge na Facebook i Instagram.